Residence Pierre Omgeving

Residence Pierre is prachtig gelegen in het hart van de Franse Champagnestreek en de Aube. In de omgeving van de residentie kan u genieten van al het moois en lekkers dat de Champagnestreek te bieden heeft. Middeleeuwse steden en dorpen, idyllische wijnbergen, Gotische kerkramen en diverse musea heten je welkom in een van de oudste cultuurlandschappen van Frankrijk. Geniet van de landelijke manier van leven en de voortreffelijke champagne op de wijngaarden van ons departement, of ontdek ons landschap van meren en bossen waar je heerlijke frisse lucht kunt inademen. Je hebt het verdiend!

U vindt op deze pagina toeristische informatie over de streek, evenals de links naar de bureaus voor toeristische informatie. De websites van locale bezienswaardigheden geven u een idee van wat de omgeving allemaal te bieden heeft. U kan eveneens de omgeving van Residence Pierre bekijken met Google Maps.

Tourisme

Neem een grote hap frisse lucht! De Aube is een genot voor natuurliefhebbers. Bossen, valleitjes, meren en rivieren zijn er voor het uitkiezen en lenen zich uitstekend voor wandelen, zwemmen, fietsen en paardrijden. Om je behoefte aan frisse lucht te bevredigen, kun je een trektocht maken door het Pays d'Othe, het land van de duizenden boomgaarden. Geniet van een moment van rust op het kruispunt van de grote meren. Dit is het paradijs voor zwemmers, vissers, zeilers en een groot aantal trekvogels. Doe net als hen en strijk neer, kom op adem.

In de Aube vind je 42 km aan fietspaden door velden, bossen en langs meren - vertrekkend vanaf Troyes, volgt het fietspad het jaagpad dat langs het aflaatkanaal loopt van de meren van het forêt d'Orient, en eindigt aan de prachtige oevers van drie meren: het lac d'Orient, lac du Temple en het lac Amance.

Naast de mooie natuur valt er in de Aube ook cultuur te beleven: dit departement in de Champagnestreek bevat de grootste collectie gebrandschilderde ramen in Frankrijk, met maar liefst 9000 m² aan glas-in-loodramen uit de 18e en de 19e eeuw, waarvan alleen al 1500 m² in de kathedraal Saint Pierre et Saint Paul de Troyes. In de kerken en kathedralen van de Champagne kan je ook honderden beeldhouwwerken terugvinden van de School van Troyes uit de 16de eeuw.

Locale Websites

Op de onderstaande links kan je websites bekijken van de toeristische diensten uit de streek, met uitgebreide informatie over al het moois dat de Aube in de Champagnestreek te bieden heeft.

Site © 2017 Residence Pierre
& Happy Monsters Studios
Nav
NL FR EN DE